کد خبر: 11309 |
تاریخ انتشار : 08 آبان 1403 - 13:36 | ارسال توسط :
3 بازدید
0
1
ارسال به دوستان
پ

کرج- رئیس دانشکدگان کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران گفت: یک درصد جمعیت جهان در ایران زندگی می‌کنند و در این کشور ۱۳۰ میلیون تُن غذا معادل یک و نیم درصد غذای دنیا تولید می‌شود.

به گزارش خبرنگار مهر، سید محمدعلی ابراهیم زاده موسوی پیش از ظهر سه شنبه در آئین افتتاح دهمین کنگره ملی علوم ترویج و آموزش کشاورزی که در تالار امام خمینی (ره) دانشکده منابع طبیعی دانشگاه تهران برگزار شد، گفت: یک درصد جمعیت جهان در ایران زندگی می‌کنند و در این کشور ۱۳۰ میلیون تن غذا معادل یک و نیم درصد غذای دنیا تولید می‌شود.

وی با اشاره به تولید ۹ میلیارد تن غذا در دنیا و تولید میانگین ۱۸ میلیارد دلار ثروت از این طریق مطرح کرد: بر اساس ارزش گذاری فائو میانگین ارزش مواد غذایی فقط در بخش تولید محصولات زراعی، باغی، دامی و … پنج هزار میلیارد دلار ارزش دارد. مابقی ارزش مربوط به بقیه زنجیره ارزش است که از تولید ۱۳۰ میلیون تن غذا در ایران باید ۲۶۰ میلیارد دلار ثروت کسب شود.

رئیس دانشکدگان کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران با اشاره به اینکه اما این مقدار ۱۵۰ میلیارد دلار بوده و ۱۱۰ میلیارد دلار منفی است و از دنیا عقب هستیم، مطرح کرد: این آمار نشان می‌دهد که ثروت به بخش کشاورزی برنمی گردد که با وضع نامطلوب موجود از دیدگاه صاحب نظرات بخش‌های مختلف، وضعیت خوبی در بخش کشاورزی نداریم.

ابراهیم زاده موسوی با بیان اینکه ما باید ۳۰۰ میلیون تن غذا تولید کنیم نه ۱۳۰ میلیون تن که این موضوع نشان دهنده مصرف بالای آب در این بخش است، اظهار کرد: باید در حوزه امنیت غذایی ۶۰۰ میلیارد دلار عایدی داشته باشیم. هیچ بخشی نمی‌تواند اینگونه کشور را حمایت کند که بهره برداری پایدار باشد. این عقب افتادگی باید جبران شود و مدیریت زنجیره داشته باشیم.

وی ادامه داد: موضوع دانش و فناوری در تولید و زنجیره بسیار مؤثر هستند اما در توسعه دانش در حلقه‌های نهایی زنجیره ترویج (توسعه دانش)، مدیریت، اقتصاد و کارآفرینی نداریم. در اقتصاد کلان و ملی کشاورزی از صحنه حذف شده و در سیاستگذاری عقب هستیم.

رئیس دانشکدگان کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران عنوان کرد: این موضوع در دانشگاه‌ها مانند مابقی حوزه‌های سیاستگذاری کشور به حاشیه برده شده است. باید با استفاده از روش‌های پیشرفته و کارآزموده که در بسیاری از کشورها مورد بهره برداری قرار می‌گیرد، الگوهای مناسب را پیاده سازی و بین بخش‌های علوم انسانی و کشاورزی پیوستگی ایجاد کنیم.

ابراهیم زاده موسوی تصریح کرد: بر اساس فرمایش مقام معظم رهبری استقلال کشور از کشاورزی می‌گذرد و راهی جز گفتمان سازی و نشر دانش نداریم و جهت گیری تحقیقات و آموزش باید حول محور امنیت غذایی پایدار و تاب آور باشد و به این موضوع به صورت ویژه توجه شود؛ حاصل این اندیشه‌ها و گام‌های مؤثر می‌تواند به اقتدار غذایی کشور کمک کند.


منبع خبر: خبرگزاری مهر / یک و نیم درصد غذای دنیا در ایران تولید می‌شود

گردآوری و انتشار اخبار در این تارنما با هوش مصنوعی و ابزار های الکترونیکی اتوماتیک صورت می پذیرد و تمامی حقوق گردآوری و تالیف خبر متعلق به ناشر اصلی آن که در لینک فوق به آن اشاره شده است می باشد. در صورت نیاز به ارسال جوابیه یا توضیح تکمیلی علیه یا له مطلب منتشر شده صرفا از طریق مرجع اصلی خبر اقدام نمایید.

منبع خبر «» است و تیترنا – TitrNA در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. چنانچه محتوا را شایسته تذکر می‌دانید، خواهشمند است کد ( 11309 ) را همراه با ذکر موضوع به شماره  09800000000  پیامک بفرمایید.با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه تیترنا – TitrNA مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.
له ملگرو سره یي شریک کړئ.
لینک کوتاه خبر:
×
  • ستاسې رالېږل شوې لیدلوری به د اندیال وېبپاڼې تر تایید روسته خپرېږي.
  • هغه پېغامونه نه خپرېږي، چې منځپانګه یې تورونه او کنځل وي.
  • هڅه وکړئ، په پښتو پېغامونه راواستوئ.
  • له ملگرو سره یي شریک کړئ.

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    نظرتان را بیان کنید